App Store maakt veel meer omzet dan Google Play Store

Wouter Nijsen
23 april 2013, 8:01
1 min leestijd
App Store maakt veel meer omzet dan Google Play Store

De App Store van Apple genereert veel meer omzet dan de Google Play Store. In totaal is 74 procent van alle omzet van app-winkels afkomstig van de App Store.

Dat meldt persbureau Reuters op basis van een rapport van onderzoeksbureau Canalys. De totale omzet bedraagt 2,2 miljard dollar waarvan de App Store voor 1,48 miljard dollar verantwoordelijk is. De apps werden gedownload op de iPhone, iPad en iPod touch. De Google Play Store haalde in totaal 18 procent van alle omzet binnen.

App Store: winstgevend en groot aanbod

“Hoewel Google in de buurt komt, heeft Apple zo’n enorm voorsprong qua omzet waardoor we er vanuit gaan dat Google, in dit tempo, Apple pas rond 2016 inhaalt”, aldus Adam Daum, hoofdanalist bij Canalys. “Als het om downloads gaat, komt de Google Play Store met 90 procent erg in de buurt van het totaal van de App Store. Het aantal downloads is bij beide appwinkels bijna gelijk, maar dit heeft niet geleid tot een hogere omzet bij de Google Play Store.”

App Annie, een onderzoeksbureau dat ook in apps gespecialiseerd is, heeft eveneens een rapport over de omzet van apps uitgebracht. Daaruit blijkt dat de Google Play Store ongeveer voor 38,5 procent van de totale omzet verantwoordelijkheid is. Dit is volgens App Annie een grote stijging ten opzichte van vorig jaar toen de appwinkel van Google nog maar een tiende van de omzet van Apple’s App Store binnen haalde.

De hoge omzet van de App Store is grotendeels te danken aan de simpele betalingsmethode van iOS. Bij de Google Play Store is het vooralsnog alleen mogelijk om met een creditcard te betalen: een betalingsmiddel waar velen niet over beschikken.

Categorie: Apple
Spotlights: App Store, Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Black Friday