App Store laat geen Flappy Bird rip-offs meer toe
Roel van Hout

Wat Apple betreft is er genoeg meegelift op het succes van Flappy Bird: de App Store laat naar verluidt geen Flappy Bird rip-offs meer toe.

Meerdere app-ontwikkelaars hebben volgens TechCrunch te horen gekregen dat apps met het woord ‘Flappy’ in de titel niet langer in de App Store worden toegelaten. Op deze manier hoopten app-ontwikkelaars gratis mee te liften op het succes van het immens populaire spel, dat vandaag een week geleden offline werd gehaald.

→ Lees alles over Flappy Bird!

Al met al geen verrassing, want Apple meldt in de richtlijnen voor de App Store duidelijk dat apps die op een dergelijke manier hoog in de ranglijsten van de winkel willen komen, zullen worden geweigerd. Ook in de Google Play Store is voor apps met ‘Flappy’ in de titel geen plek meer.

Flappy Bird rip-offs: welke moet je spelen?

Vooralsnog is een spel dat helemaal geen Flappy in de titel heeft, Ironpants, één van de beste Flappy Bird rip-offs. Als je het spelprincipe gaaf vindt, kun je het beste dat spelen om niet in dat gapende zwarte gat te vallen dat nu bijna een week oud is. Ook Flappy Bird-ontwikkelaar Dong Nguyen noemde Ironpants als dé opvolger van zijn monsterhit.

Flappy Bird is overigens wel nog online te spelen op FreeFlappyBird.org!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.