App Store plaatst indiegames permanent in het zonnetje

Erwin Vogelaar
17 maart 2017, 19:35
2 min leestijd
App Store plaatst indiegames permanent in het zonnetje

Apple plaatst vanaf nu in de App Store indiegames permanent in het zonnetje. Zo krijgen producties van kleine ontwikkelaars meer ruimte om op te vallen.

App Store indiegames

Vanaf nu zal Apple permanent indiegames meer aandacht geven in de App Store. Indiegames zijn titels die vaak door kleinere studio’s gemaakt zijn zonder uitgever, waardoor er nauwelijks budget is om promotie te doen. In deze categorie zitten veel van onze favoriete games die ooit op iOS verschenen zijn. Toch raken deze games snel bedolven door titels van grote bedrijven achter onder andere Candy Crush en Clash Royale, die wel veel promotie doen. Daarom geeft Apple indiegames een aparte sectie, zodat oude en nieuwe titels altijd gevonden kunnen worden.

Hoewel Apple van 9 tot 20 maart al extra aandacht geeft aan indiegames in de App Store, blijft er ook een aparte sectie bestaan. op je iOS-apparaat kun je nu de uitgelichte indiegames vinden door naar ‘Indiegames in het zonnetje’ te zoeken in de App Store, of door op deze link te klikken. Hier vind je uiteraard de bekendste en beste indiegames die er ooit verschenen zijn. Zo staan onder andere Device 6, Superbrothers Sword & Sworcery EP, Monument Valley en Super Hexagon op je te wachten. Maar ook nieuwe indietoppers krijgen een plekje. Bovenaan staan nu namelijk Mushroom 11 en het gisteren verschenen Oxenfree. Het zijn dus niet enkel oude bekenden die bij elkaar zijn gezet. Er valt daadwerkelijk iets te ontdekken.

De sectie zal onderhouden worden door de redactie van Apple, net als andere apps die extra aandacht krijgen in de digitale winkel. Zo’n plek voor een indiegame kan veel betekenen voor de makers erachter. Er worden tegenwoordig zoveel nieuwe games in de App Store gepubliceerd, dat deze extra aandacht het verschil kan maken tussen een succes of niets verdienen na jaren werk.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apps
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's