Apple laat je straks een in-app aankoop cadeau doen

Wouter Nijsen
20 december 2018, 10:36
2 min leestijd
Apple laat je straks een in-app aankoop cadeau doen

Het wordt in de toekomst mogelijk om in-app aankopen cadeau te doen aan bijvoorbeeld een vriend(in) of familielid. Op dit moment kunnen gebruikers alleen een app of game uit de App Store cadeau doen.

Lees verder na de advertentie.

In-app aankopen cadeau doen

Apple heeft de richtlijnen van de App Store gewijzigd, zo ontdekte MacRumors. Daaruit blijkt dat Apple ontwikkelaars een extra mogelijkheid geven: de optie voor gebruikers om een in-app aankoop cadeau te doen. Voor de wijziging van de richtlijnen benadrukte Apple juist dat apps niet een cadeau-optie voor in-app aankopen mogen bevatten. In de nieuwste versie wordt dit juist wél toegestaan.

Het is onduidelijk hoe het cadeau doen van een in-app aankoop gaat werken, maar mogelijk kiest Apple ervoor om extra opties in te bouwen in de interface van de App Store. Het cadeau doen van een in-app aankoop zou een handige optie zijn, aangezien je steeds meer apps een tijdje gratis kunt proberen, maar je daarna een in-app aankoop moet doen om ‘m verder te gebruiken. Ook zou het hierdoor mogelijk worden om bijvoorbeeld een uitbreiding van een game cadeau te doen.

Zo doe je al een iOS-app cadeau

Als gezegd kun je al een volledige iOS-app cadeau doen. Dit is erg eenvoudig en kan gewoon vanaf de App Store op je iPhone of iPad. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe het werkt.

  1. Open de App Store op je iOS-apparaat en zoek naar de app of game (zoals Kingdom Rush Vengeance) die je cadeau wil geven;
  2. Druk bovenin op het blauwe knopje met de drie puntjes en kies voor ‘Doe app cadeau…’;
  3. Vervolgens voer je het e-mailadres in van de persoon die je de app of game cadeau wil doen. Hier kun je ook een berichtje toevoegen en aangeven wanneer je de app wil sturen;
  4. Kies hierna een thema en reken af door op ‘Koop’ en ‘Koop nu’ te tikken.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu