Ontwikkelaars: ‘Klanten misbruiken App Store-garantie, en Apple doet er niets aan’

Lars Paijmans
6 december 2016, 12:21
2 min leestijd
Ontwikkelaars: ‘Klanten misbruiken App Store-garantie, en Apple doet er niets aan’

Als je niet tevreden bent met een app die je gekocht hebt, kun je via de App Store je geld terugvragen bij de ontwikkelaar. Goed nieuws voor jou, maar ontwikkelaars klagen nu dat er teveel misbruik van deze App Store garantie gemaakt wordt.

Lees verder na de advertentie.

App Store garantie wordt teveel misbruikt

Verschillende Zuid Koreaanse spelontwikkelaars hebben via The Korea Times aandacht gevraagd voor dit probleem. Apple zou namelijk niet in het belang van de appmaker denken als het op de App Store garantie aankomt. Het probleem zit hem in het feit dat Apple geen informatie geeft over de gebruikers die geld terugkrijgen voor een app.

app store garantie

Dit geeft gebruikers de kans om betaalde content meerdere malen aan te schaffen, geld terug te vragen en vervolgens alsnog de game te blijven spelen zonder er geld aan uitgegeven te hebben. Apple geeft namelijk meestal zonder te vragen het geld terug, terwijl het voor ontwikkelaars haast onmogelijk is om te zien wie er wel en geen misbruik maken van deze dienst. Volgens de ontwikkelaars zouden sommigen inmiddels voor flink wat geld dit trucje uithalen voor anderen.

Omdat Apple ogenschijnlijk weigert om actie te ondernemen, lossen de ontwikkelaars het nu zelf op. Door handmatig gebruikers te tracken en gegevens bij te houden, kan bepaald worden wie er al geld terug heeft gekregen en wie niet. Wordt er iemand ontdekt die misbruik maakt van de App Store garantie, dan wordt zijn account in de game geblokkeerd.

Privacy staat voorop, ook in dit geval

De App Store verschilt in dit opzicht van de Google Play Store. Google speelt wel gebruikersinfo door aan ontwikkelaars, zodat ze makkelijk kunnen zien wie er misbruik maakt van bepaalde diensten. Apple geeft echter nooit gebruikersinfo prijs, en lijkt ook hiervoor geen uitzondering te maken. Hierdoor bepaalt Apple nog steeds wie er wel en geen geld terugkrijgen en dat pakt blijkbaar vaak slecht uit voor de appmakers.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorieën: Apple, Apps
Thema: App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen