De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

De App Store is duurder geworden: dit kosten apps nu

Rutger Otto
9 januari 2015, 8:29
2 min leestijd
De App Store is duurder geworden: dit kosten apps nu

Apple kondigde in december al een prijzenstijging aan voor Europese App Stores, vannacht is die doorgevoerd. Check snel hoeveel je nu voor apps moet gaan betalen.

Lees verder na de advertentie.

App Store duurder

De goedkoopste apps in de App Store kosten vanaf nu geen 89 cent meer maar 99 cent. Apps die voorheen 1,79 euro kostten, zijn nu 1,99 euro. Voor apps die eerst 3,59 euro waren, betaal je vanaf nu 3,99 euro. Hetzelfde geldt voor apps die eerder 4,49 euro rekenden; die zijn nu 4,99 euro.

Daarmee heeft Apple een prijsverhoging van zo’n tien procent doorgevoerd. Alle betaalde apps in de App Store eindigen inmiddels op ,99. Bij enkele apps staat nog de oude prijs, maar je kunt er vanuit gaan dat dat een foutje is wat later wordt opgelost. De prijsstijging heeft te maken met de dalende waarde van de euro ten opzichte van de dollar, waardoor inkomsten van Apple en ontwikkelaars minder werden. De veranderingen gelden niet alleen voor iOS: ook in de Mac App Store worden de prijzen verhoogd.

app store apps

Brief aan ontwikkelaars

Apple schreef op woensdag een bericht aan ontwikkelaars waarin gewaarschuwd werd dat de App Store duurder zou gaan worden in Canada, Noorwegen en alle Europese landen:

“Binnen 36 uur zullen prijzen in de App Store stijgen voor alle gebieden in de Europese Unie, net als in Canada en Noorwegen. In IJsland dalen de prijzen en in Rusland zal ook een verandering zijn. Deze veranderingen worden doorgevoerd om rekening te houden met btw-tarieven en wisselkoersen.”

In IJsland zijn de prijzen juist gedaald, maar omdat de App Store op je telefoon gebonden is aan het land waarin je woont, hebben wij daar in Nederland en België niets aan. Het is onbekend wat er in Rusland is veranderd, daar werden de prijzen aangepast door de onstabiele koers van de roebel.

Lees meer over de App Store

Bron: AppleInsider
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu