Waarom Apple App Store-apps verbiedt om cryptomunten te mijnen

Lars Paijmans
12 juni 2018, 11:09
1 min leestijd
Waarom Apple App Store-apps verbiedt om cryptomunten te mijnen

Apps die op de achtergrond jouw iPhone of iPad gebruiken om cryptovaluta te mijnen, worden vanaf vandaag geweerd uit de App Store. Waarom kiest Apple hiervoor, en wat doen deze apps precies?

Apple neemt maatregelen tegen App Store cryptomunten

Door de hype rondom Bitcoin en andere cryptovaluta is het mijnen van deze digitale munten populairder dan ooit. App-ontwikkelaars vragen proberen daarom steeds vaker om de smartphones van gebruikers te benutten om op deze manier wat cryptovaluta te verdienen. Zo vroeg de app Calendar 2 eind vorig jaar toestemming aan gebruikers om deze digitale munten te mijnen op het toestel van gebruikers, in ruil voor extra functies.

App Store cryptomunten

Dat is vanaf nu verboden in de App Store, zo ontdekte AppleInsider. Apple heeft de regels voor apps aangepast, zodat het mijnen van valuta voortaan betekent dat de app uit de App Store verbannen wordt. “Het is verboden voor apps om ongerelateerde berekeningen op de achtergrond uit te voeren, waaronder het mijnen van cryptovaluta”, zo stellen de bijgewerkte App Store-regels.

Waarom Apple de apps verbiedt

Het bedrijf uit Cupertino zegt de maatregel in te voeren omdat het mijnen van deze munten negatieve gevolgen heeft voor de prestaties en accuduur van de iPhone. Een terechte klacht, want het hele principe van het mijnen van cryptovaluta gaat om het uitlenen van rekenkracht van je apparaten. Dit zorgt ervoor dat je iPhone warm wordt, de accuduur achteruit gaat en ook je prestaties minder zijn dan voorheen.

Omdat Apple zich alleen zorgen maakt om prestaties van hardware, zijn apps nog wel toegestaan die mijnen via een clouddienst of alleen een digitale portemonnee aanbieden. De nieuwe regels gelden zowel voor iOS als macOS en watchOS.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: AppleInsider
Categorie: iOS
Thema: App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen