‘App Store blijft grootste winkel, Android-apps omzet stijgt flink’

Rutger Otto
30 maart 2017, 12:26
2 min leestijd
‘App Store blijft grootste winkel, Android-apps omzet stijgt flink’

Voor de eerste keer zal de Android-apps omzet groter zijn dan van iOS, verwacht een analysebureau. De App Store blijft wel de grootste winkel.

Android-apps omzet groeit

De cijfers zijn afkomstig van onderzoeksbureau App Annie, dat een nieuw rapport uitbracht over de omzet in appwinkels. Zet je de App Store en Google Play tegenover elkaar, steekt de omzet van Apple er nog steeds met kop en schouders bovenuit. Iets meer dan de helft van de Android-omzet komt dit jaar echter niet uit Google Play, maar uit alternatieve appwinkels voor Android. Dit zijn winkels van onder meer Baidu, Xiaomi en Huawei die vooral in Azië populair zijn.

android-apps omzet

App Store blijft het grootst

Als individuele winkel blijft de App Store voorlopig de grootste. In elk geval de komende vijf jaar, zo schrijft App Annie. Tot 2021 blijft de omzet uit mobiele apps groeien. In 2021 ligt de totale omzet op 139 miljard dollar. Dit jaar wordt een omzet van 41 miljard dollar verwacht vanuit Android-apps. Daarmee groeit de markt met 50 procent. Voor iOS-apps groeit de omzet naar 40 miljard dollar (18 procent).

App Annie keek niet alleen naar verkochte apps, maar ook naar aankopen die in apps werden gedaan. Vooral op het gebied van games wordt veel geld uitgegeven, ook binnen de apps, die vaak kleine aankopen bevatten. In dit genre staan ook de meeste apps in de appwinkels, vaak zijn zij het populairst.

Steeds vaker bereid om te betalen

De schatting dat Android-apps dit jaar voor meer omzet zorgen, is wel opvallend. Hoewel er veel meer Android-toestellen in omloop zijn, zijn juist iPhone-gebruikers meer bereid om voor apps te betalen. Vandaar dat veel betaalde apps eerder op iOS uitkomen en later op Android of zelfs gratis op Android met meer ruimte voor advertenties.

Lees het laatste nieuws over de App Store

Bron: App Annie
Categorie: Apps
Spotlight: App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's