App Store 10 jaar: Hoeveel apps staan er op jouw iPhone? (poll)

Lars Paijmans
10 juli 2018, 19:31
2 min leestijd
App Store 10 jaar: Hoeveel apps staan er op jouw iPhone? (poll)

De App Store blaast vandaag tien kaarsjes uit. Op de tiende verjaardag van Apples appwinkel blikken we terug, en vragen we ons af hoeveel apps jij op je iPhone hebt staan.

App Store 10 jaar: hoeveel apps heb jij?

Je kunt je een iPhone zonder App Store haast niet voorstellen, maar tien jaar geleden was dit wel het geval. Je kocht destijds een iPhone waar een aantal apps standaard op geïnstalleerd stonden, en daar moest je het mee doen.

app store 10 jaar

Gelukkig introduceerde Apple op 10 juli 2008 al snel een manier om gebruikers zelf apps te laten uitkiezen en downloaden in de vorm van de App Store. Destijds was de appwinkel nog enorm beperkt, en is hij met het verouderde iOS-design haast niet meer te vergelijken met hoe hij er nu uitziet. Toch verschenen er in die primitieve App Store al snel de apps die we tien jaar later nog steeds voornamelijk gebruiken. In het begin waren er 500 apps om uit te kiezen, inmiddels staan er meer dan 2 miljoen te trappelen om geinstalleerd te worden.

Poll: Hoeveel apps staan er op jouw iPhone of iPad?

Gemiddeld hebben iPhone-eigenaren honderd apps op hun iPhone staan, en gebruiken ze ongeveer veertig verschillende apps per maand. We zijn dan ook erg nieuwsgierig naar het aantal apps dat jij op je iPhone heb staan. Dit controleer je als volgt:

  1. Open de Instellingen-app;
  2. Tik op Algemeen;
  3. Kies ‘Info’;
  4. Kijk bij ‘Apps’ naar het aantal apps op je toestel.;

In onderstaande poll kun je aan ons en andere lezers laten weten hoeveel verschillende apps er op je iPhone of iPad staan. Is het tijd om eens een keer met de bezem door je enorme app-catalogus te gaan? Of had je juist verwacht dat er meer apps en games op je toestel stonden?


Zie je de poll niet? Dan kun je meedoen via deze link.

Om de 10 jaar App Store verjaardag te vieren sprak iPhoned vandaag met een aantal bekende Nederlande app-ontwikkelaars. Hoe beleefden zij de rol van de App Store? En wat moet er gebeuren om de komende tien jaar nog succesvoller te maken?

Lees ook: 10 Jaar App Store: Nederlandse app-makers over Apples appwinkel

Categorie: Apps
Thema: App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen