Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

App-specifieke wachtwoorden moeten de iCloud veiliger maken

Rutger Otto
17 september 2014, 9:16
1 min leestijd
App-specifieke wachtwoorden moeten de iCloud veiliger maken

iPhone apps van derde partijen die met iCloud synchroniseren, vragen binnenkort om een apart wachtwoord.

Lees verder na de advertentie.

Vanaf 1 oktober moeten gebruikers van apps die synchroniseren met iCloud een apart wachtwoord voor de betreffende apps aanmaken. Apple heeft een document online geplaatst waarin wordt uitgelegd dat de nieuwe aanpak geldt voor elke app van derde partijen, zelfs als de app geen tweestaps-verificatie ondersteunt. Met de nieuwe regels laat Apple zien dat het serieus werk maakt van beveiliging in de cloud.

App-specifieke wachtwoorden

icloud

Apple legt uit dat je met deze ‘app-specifieke wachtwoorden’ veilig inlogt bij apps van derden. Als voorbeeld noemt het bedrijf uit Cupertino drie kantoor-apps: Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird en BusyCal. De wachtwoorden kun je laten genereren via Apple. Daarvoor onderneem je de volgende stappen:

 • Login op Mijn Apple ID
 • Ga naar ‘Wachtwoord en beveiliging’
 • Klik op ‘Genereer app-specifiek wachtwoord’
 • Om een app-specifiek wachtwoord te krijgen, moet je overigens wel zorgen dat je tweestaps-verificatie hebt ingeschakeld. Dat doe je bovenin de pagina van ‘Wachtwoord en beveiliging’. Je kan vervolgens maximaal 25 actieve wachtwoorden voor apps hebben, die je van een label voorziet zodat je herkent welke apps je hebt beveiligd. Op Apple ID kun je ze checken.

  Betere iCloud beveiliging

  Met het instellen van tweestaps-verificatie en een app-specifiek wachtwoord voor verschillende apps, is je iCloud en je Apple ID een stuk beter beveiligd. Volgens Apple zorgt het ervoor dat je wachtwoorden niet worden verzameld of opgeslagen door apps van derde partijen die je gebruikt. De iCloud-beveiligingsfunctie wordt vanaf 1 oktober uitgerold. Vanaf die dag dien je een app-specifiek wachtwoord in te voeren als je van een dienst met iCloud verbinding wil maken.

  Lees meer iCloud nieuws

  Heeft dit artikel je geholpen?
  Reageer

  Lezersreacties

  Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

  Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

  Menu