App iconen in iOS 7 en iOS 6 naast elkaar

Roel van Hout
12 juni 2013, 8:51
1 min leestijd
App iconen in iOS 7 en iOS 6 naast elkaar

De geheel vernieuwde versie van iOS 7, die maandag werd aangekondigd, is nogal overweldigend. Vrijwel het hele uiterlijk is op de schop gegaan. Hierdoor is niet 1-2-3 duidelijk hoe de app iconen in iOS 7 zich verhouden tot die in iOS 6.

Lees verder na de advertentie.

Lees alles over iOS 7

Gelukkig voor ons zijn er dan Apple-fans die hard hun best doen eventuele onduidelijkheden uit de wereld te helpen. Twitter-gebruiker @Pawsupforu maakte een handige vergelijking tussen de iconen van Apple’s standaard apps in iOS 6 en iOS 7.

iOS7-iOS6

Wat daarbij opvalt is dat verrassend veel apps – in ieder geval qua app icoon – duidelijk verwijzen naar hun vorige versie. Maar ze zijn, zoals verwacht, wel allemaal ‘platter’ geworden. Dat blijkt het meest duidelijk uit het Newsstand (of kiosk) app icoon: daarbij zijn de krantenplanken, die diepte suggereren, vervangen door vier elkaar overlappende tijdschriften en kranten.

App iconen in iOS 7 felgekleurd

Maar misschien nog wel opvallender dan het platte design zijn de felle kleuren. In de aanloop naar de WWDC schreven we nog dat volgens anonieme bronnen iOS 7 zwart-wit zou worden, maar niets is minder waar: de iconen spatten werkelijk uit je scherm.

Zoals je inmiddels kan verwachten leidden de regenboogkleuren tot bergen lollige plaatjes over de voor het ontwerp verantwoordelijke man, Jony Ive. Hieronder zie je wat er zou kunnen gebeuren als Ive het icoon van Facebook op zijn tekentafel zou krijgen (let op, niet echt dus). De leukste voorbeelden werden door Cult of Mac op een rijtje gezet.

Ive-Facebook
Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's