Zo gaat Apple ervoor zorgen dat je je opgezegde abonnement toch verlengt

26 februari 2019, 14:51
2 min leestijd
Zo gaat Apple ervoor zorgen dat je je opgezegde abonnement toch verlengt

Wanneer jij een abonnement op een app hebt opgezegd, kunnen ontwikkelaars je voortaan met speciale actieprijzen verleiden om je inschrijving tóch te verlengen.

Lees verder na de advertentie.

App-abonnementen vernieuwd: ontwikkelaars krijgen meer opties

Steeds vaker kiezen diensten voor een abonnementsmodel. Hierbij betaal je niet eenmalig een (fors) bedrag, maar maak je maandelijks geld over. Populaire diensten als Netflix, Apple Music en Spotify verdienen op deze manier hun geld.

Er is ontwikkelaars daarom veel aan gelegen om jou als klant aan boord te houden, en je aan een nieuw abonnement te helpen als je al hebt opgezegd. Apple gaat developers hierbij helpen door drie soorten aanbiedingen beschikbaar te maken.

1. Gratis

Ten eerste kunnen app-makers je een gratis proefperiode aanbieden, bijvoorbeeld omdat je het abonnement al na een paar dagen hebt opgezegd. Om je goed kennis te laten maken met de app of dienst, krijg je zo wat meer tijd van de ontwikkelaar.

App-abonnementen vernieuwd 2

2. Actietarief

Daarnaast kunnen ontwikkelaars je een deal voorschotelen waarbij je een speciaal actietarief betaalt gedurende een bepaalde tijd. Zo ben je de eerste drie maanden bijvoorbeeld 1,99 euro per maand kwijt, wat na de actieperiode omhoog schiet naar het gebruikelijke tarief van 4,99 euro.

3. Vooruitbetalen

Ook kunnen ontwikkelaars je verleiden tot het afsluiten van een abonnement door je vooruit te laten betalen. Je krijgt hierbij bijvoorbeeld een aanbieding voor 39,99 euro per jaar voor een dienst die normaal gesproken 59,99 euro kost.

Apple geeft ontwikkelaars dus toegang tot tools waarmee ze hun eigen, aanpasbare abonnementsacties mee kunnen maken. Dit wil dus niet zeggen dat iedere developer hiermee aan de slag gaat. Iedere ontwikkelaar kan tot tien verschillende kortingsacties aanmaken.

De opties zijn zowel bedoeld om bestaande klanten te verleiden tot een nieuw abonnement, als opzeggers toch aan boord te houden. Wanneer je je voor de eerste keer op een app of dienst gaat abonneren, kun je niet gebruikmaken van een van de kortingsacties. De ‘aanbiedingen’-functie werkt vanaf iOS 12.2, macOS Mojave 10.14.4, tvOS 12.2 en toekomstige versies.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu