Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Populaire games Apex Legends en Dead Cells komen naar iPhone en iPad

Lars Paijmans
8 mei 2019, 11:02
2 min leestijd
Populaire games Apex Legends en Dead Cells komen naar iPhone en iPad

Fans van Fortnite en PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) op iOS opgelet: die andere populaire battle royale-game Apex Legends maakt later dit jaar ook de overstap naar de iPhone en iPad.

Lees verder na de advertentie.

Apex Legends iPhone- en iPad-versies op komst

Spelontwikkelaar EA deelde zijn kwartaalcijfers, waaruit blijkt dat Apex Legends een grote hit is. Het zou EA’s snelst groeiende gameserie zijn die het bedrijf ooit heeft gehad, dus brengt de ontwikkelaar het spel ook naar de iPhone en iPad.

De plannen voor deze mobiele versie van Apex Legends zouden zich al in een vergevorderd stadium bevinden. Een exacte releasedatum wordt op een later moment bekendgemaakt.

Apex Legends iPhone

Apex Legends treedt daarmee in de voetsporen van Fornite en PUBG Mobile, twee andere games in het battle royale-genre die ook eerst op pc’s en spelcomputers verschenen en later naar iOS en Android kwamen. In het geval van Apex Legends zijn we vooral benieuwd hoe EA de besturing naar iOS wil overzetten. In tegenstelling tot Fortnite en (deels) PUBG speel je Apex Legends namelijk vanuit het eerste persoonsperspectief.

In Apex Legends kies je een held met unieke eigenschappen, waarna je met een team van drie anderen uit een vliegtuig springt om het tegen 97 andere spelers op te nemen. Vervolgens barst er een strijd los, waarin eerst gezocht wordt naar wapens en uitrusting. Daarna moet je het vol zien te houden om als laatste speler overeind te blijven staan.

Ook indiehit Dead Cells onderweg naar iOS

Aan dit jaar geen gebrek aan grote games die de overstap naar iOS maken. De Franse studio Motion Twin kondigt aan dat het Castlevania-achtige Dead Cells deze zomer naar iPhone en iPad komt. Hier vraagt de studio een eenmalige aanschafprijs voor van 8,99 dollar.

Ook hierbij is de vraag hoe de nauwkeurige besturing van een controller de overstap gaat maken naar een touchscreen. Net als bij Apex Legends zal dit ook voor Dead Cells bepalend zijn of het spel een succes of flop wordt. “We geven spelers volledig de vrijheid om de besturing naar eigen smaak in te stellen”, aldus Laura Saada van Playdigious, het bedrijf dat de mobiele versie maakt.

In Dead Cells probeer je jezelf keer op keer een weg te banen door een serie levels, die uitpuilen van de monsters en andere vijanden die jou een kopje kleiner willen maken. Leg je het loodje, dan begin je weer helemaal opnieuw. Door het verzamelen van nieuwe wapens en upgrades word je echter steeds een beetje sterker.

Heb je geen zin om te wachten op deze twee games? Dan staan er gelukkig genoeg andere leuke games op je te wachten in de App Store. Iedere maand zetten we onze favorieten op een rijtje. Zoals The Elder Scrolls, Rolando en meer in onze beste iOS-games van april 2019-overzicht. Ook in onze iOS-games-lijst van maart 2019 staan een aantal aanraders.

Bronnen: The Verge (1), (2)
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu