Placeholder
Redactie

aol search iphoneZoekgigant AOL heeft speciaal voor de Apple iPhone (en de iPod Touch) een mobiele versie van haar zoekmachine ontwikkeld. Binnen het ‘AOL Mobile Search’ platform is op dit moment een openbare bèta beschikbaar van de zoekdienst: http://search.aol.com (bezoek deze link met je iPhone / iPod touch).

Door de ontwikkeling van deze iPhone zoekmachine, verwacht AOL haar aandeel binnen de markt voor ‘mobile search’ te vergroten. AOL is niet de eerste grote speler die haar diensten specifiek voor iPhone gebruikers aanpast. Zo kwam de zakelijke profielensite Linkedin.com ook met een mobiele variant voor de Apple iPhone.

De zoekresultaten die AOL uitserveert, zijn afkomstig van Google. Op http://search.aol.com/ kun je kennismaken met de AOL zoekmachine voor de iPhone. Op een redelijk speelse wijze brengt AOL verschillende bronnen in beeld, zoals foto’s, reguliere zoekresultaten en nieuws.

De eerste indruk van de zoekmachine is goed, helaas is deze nog geheel gericht op de Amerikaanse markt. De ‘set location’ optie herkent Nederland (nog) niet. Naar verwachting zullen  concullega’s van AOL binnen afzienbare tijd volgen met dit soort voor de iPhone geoptimaliseerde zoekdiensten . Who’s next?

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.