‘iPhone 6S (Plus) krachtiger dan Android-concurrenten’

Gijs Ettes
20 januari 2016, 10:55
2 min leestijd
‘iPhone 6S (Plus) krachtiger dan Android-concurrenten’

De iPhone 6S en 6S Plus zijn krachtiger dan veel van hun concurrenten die op Android draaien. Uit benchmarktests die AnTuTu in 2015 uitvoerde zijn de vlaggenschepen van Apple als winnaar uit de bus gekomen.

Lees verder na de advertentie.

AnTuTu smartphone top 10

AnTuTu publiceerde onlangs een top 10 met smartphones die de meeste punten hebben behaald in de benchmarktest die kan worden uitgevoerd met de gelijknamige software. AnTuTu Benchmark is beschikbaar als gratis app in de App Store en geeft met een aantal cpu-, gpu, en RAM-tests een indruk van de mogelijkheden van de hardware van een smartphone.

De afgelopen jaren zijn er echter twijfels ontstaan over het nut van benchmark-apps, onder meer omdat fabrikanten zouden vals spelen om hogere scores te behalen. Enkele Samsung-toestellen met Android 4.3 bevatten bijvoorbeeld een ‘benchmarkbooster’ om de kloksnelheid van de processor te verhogen voor een betere score. In recentere Android-versies zou dit niet meer mogelijk moeten zijn.

Omdat AnTuTu alle onderdelen van een toestel test en vervolgens een totaalscore geeft, is de weging van verschillende aspecten onbekend. Dat de iPhone 6S Plus en zijn kleinere broertje krachtig zijn staat buiten kijf, maar of ze in de praktijk ook de helft sneller zijn dan een vergelijkbaar high-end-toestel als de Nexus 6P is lastig in te schatten. Niettemin geeft de top 10 hieronder een indruk van de krachtigste smartphones die het afgelopen jaar zijn verschenen.

antutu smartphone top 10

Naast de iPhone 6S (Plus) gooien ook de Huawei Mate 8 en Meizu Pro 5 hoge ogen in de top 10 van AnTuTu. Pas op plek 4 en 5 vinden we twee toestellen van concurrent Samsung, de Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge+. De in 2014 verschenen iPhone 6 (Plus) is op een verdienstelijke zesde plaats te vinden, gevolgd door de OnePlus 2, Letv 1Pro en Xiaomi Redmi Note Pro. De top 10 wordt afgesloten door de Nexus 6P, de meest recente Google-telefoon die werd ontwikkeld door Huawei.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S Plus
Apple iPhone 6S Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen