‘Apple haalt antivirus-apps uit de App Store’

Rutger Otto
20 maart 2015, 8:56
2 min leestijd
‘Apple haalt antivirus-apps uit de App Store’

Apple zou verschillende antivirus-apps uit de App Store hebben verwijderd. Zo verdween VirusBarrier met het commentaar dat de app ‘gebruikers zou kunnen misleiden’ en dat mensen wellicht gaan denken dat er virussen zijn op iOS.

Lees verder na de advertentie.

Antivirus-apps op iOS

VirusBarrier, een app van het bedrijf Intego, werd uit de App Store gehaald door Apple. Op de blog van Intego schrijft ceo Jeff Erwin over de beslissing van Apple. “Apple heeft ervoor gekozen om antivirus en anti-malware producten uit de App Store te verwijderen. Als gevolg daarvan is onze VirusBarrier-app niet meer te koop.”

Met VirusBarrier konden gebruikers externe bestanden die in de cloud werden bewaard scannen op virussen, net als bijlages van e-mails. Na vierenhalf jaar in de App Store, is VirusBarrier nu verwijderd. Apple zou Intego hebben laten weten dat de omschrijving van de app in de App Store misleidend was en gebruikers in potentie zou laten geloven dat er virussen op iOS zijn.

virusbarrier

Misleidende apps

Intego liet het er aanvankelijk niet bij zitten. Er kwam een nieuwe omschrijving die de app beter omschreef. VirusBarrier scant iOS niet, maar bijlagen en bestanden in de cloud. Maar het was alsnog te misleidend volgens Apple.

Tegen MacRumors zegt Erwin: “Ik snap Apple op zich wel. Hoewel we er heel duidelijk over waren, dachten sommige mensen nog steeds dat de app hun iPad of iPhone scande. Er zijn veel mensen zonder tech-achtergrond die het gewoonweg niet begrijpen.”

Mensen die VirusBarrier hebben, krijgen overigens nog steeds de laatste updates en kunnen de app gewoon blijven gebruiken, totdat ze de app verwijderen. Opnieuw downloaden is namelijk niet meer mogelijk.

Ook andere apps zijn weg

Apple heeft het niet alleen op VirusBarrier gemunt. Ook andere antivirus-apps lijken verdwenen. Een zoekrondje in de App Store op het trefwoord ‘antivirus’ levert momenteel voornamelijk games op en apps die je helpen je iPhone te vinden.

Lees meer over de App Store

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu