Antidiefstalsysteem iPhone gepatenteerd door Apple
Redactie

Apple heeft als producent van onder meer de iPhone een opmerkelijk patent toegewezen gekregen. Het patent is gericht op een antidiefstalsysteem voor de populaire iPhone. Volgens de beschreven techniek zal de smartphone zelf in staat moeten zijn om te bepalen of het apparaat gestolen is.

Gestolen iPhone

Als je iPhone gestolen wordt, is dat niet alleen lastig, maar ook verschrikkelijk. Maar met het nieuwe patent zou diefstal van je iPhone in de toekomst minder rampzalig zijn. De smartphone zou volgens de techniek zelf kunnen vaststellen of die gestolen is of niet. Daarvoor wordt er gebruik gemaakt van gegevens, die door geïntegreerde bewegingssensoren worden verzameld. Wordt er plotseling een bewegingspatroon opgemerkt, die volgens de gegevens als niet normaal wordt beschouwd, dan zal de smartphone op slot gaan. De dief zal daardoor niet in het systeem kunnen.

Ontsluitingsmethode

Het patent voorziet eveneens in een ontsluitingsmethode. Dat kan een pincode zijn, die gebruikt kan worden als het antidiefstalsysteem niet met opzet geactiveerd wordt. Als Apple deze techniek daadwerkelijk zal toepassen, dan is dat een geweldige aanvulling op de andere antidiefstalmethodes. Apple biedt al dergelijke diensten aan, zoals de Find My Mobile service. Daarmee kun je als eigenaar van de gestolen iPhone de locatie ervan opvragen. Deze dienst kan ook gebruikt worden om de inhoud van de smartphone op afstand te verwijderen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.