Apple start reparatieprogramma voor bevlekte MacBooks
Gijs Ettes

De anti-reflectiecoating op schermen van MacBooks zorgt bij sommige nieuwere MacBooks voor vlekken die niet zijn weg te poetsen. Apple erkent de problemen en start een reparatieprogramma.

Anti-reflectiecoating op MacBooks

De anti-reflectiecoating op MacBooks zorgt bij sommige modellen voor lelijke vlekken en afdrukken van het toetsenbord en touchpad, die niet zijn weg te vegen. Apple heeft beloofd MacBooks (ook de Pro-varianten) met de problemen gratis te vervangen binnen drie jaar na aanschaf of tot één jaar vanaf 16 oktober 2015, zo meldt Macrumors. Eerder konden sommige gebruikers dankzij Apple Care hun laptop gratis laten repareren, maar verschillende klanten zouden er ook al voor hebben betaald. Zij kunnen hun geld terugvragen.

anti-reflectiecoating op MacBooks

Klanten die last hebben van problemen met de anti-reflectiecoating moeten contact opnemen met Apple. Het bedrijf de problemen namelijk wel erkend, maar er is geen speciale pagina waar het reparatieprogramma wordt beschreven. Dat was bij eerdere programma’s, zoals die voor selfiecamera van de iPhone 6 Plus en de powerknop van de iPhone 5 wel het geval. Eerder dit jaar verving Apple gratis de Beats Pill XL omdat er een kans aanwezig was dat de speaker door oververhitting in brand vliegt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.