Antenneprobleem iPhone 4 reeds bekend voor release
Redactie

De iPhone 4 kent al wat problemen sinds zijn release in de VS. Het antenneprobleem, waarbij er zich regelmatig storingen voordoen indien je de iPhone in de hand houdt, is één van de grootste. Nu blijkt dat dit probleem reeds twee weken voor de officiële release van de iPhone 4 werd voorspeld door een Deense expert.

Professor Gert Pedersen is een antenne expert tewerkgesteld aan de Deense universiteit van Aalborg en slaagde er reeds twee weken voor de officiële release van de iPhone 4 in om zijn kritiek te kunnen uiten omtrent de externe antenne van dit toestel.

Zijn kritiek werd geuit in een interview dat afgenomen werd op 10 juni waaruit bleek dat deze man alles behalve geïmpressioneerd was door Steve Jobs zijn beloftes omtrent een beter ontvangst bij de nieuwste iPhone. Het contact van zulke antennes met menselijk vlees zou voor onwenselijke storingen zorgen, aldus de Deense expert.

“The human tissue will in any event have an inhibitory effect on the antenna. Touch means that a larger portion of antenna energy becomes heat and lost.”

Het is leuk om te weten dat er zulke experts zijn, maar wat stelt hij voor? Volgens Gert zou het beter zijn dat de iPhone twee antennes zou hebben die van elkaar verwijderd staan zodat indien de eerste geblokkeerd zou worden, de tweede het boeltje draaiende kan houden.

Bron: engadget.com

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.