Antenne-probleem iPhone 4 ligt aan hardware

Redactie
13 juli 2010, 17:00
1 min leestijd
Antenne-probleem iPhone 4 ligt aan hardware

Sinds de iPhone 4 uit is klagen talloze gebruikers over het feit dat de antenne slecht is. Apple zegt het probleem opgelost te hebben met een software-update, maar een onderzoek van Consumer Reports (een soort Amerikaanse consumentenbond) toont aan dat dit niet mogelijk is. Het ligt echt aan de onderdelen van de iPhone en niet aan de software.

iPhone 4 de enige

In een speciale kamer met bepaalde radiogolven werden de iPhone 4, iPhone 3GS en de Palm Pre getest op hun ontvangst. De iPhone 4 bleek als enige te kampen met problemen met de ontvangst, het ligt dus niet aan een netwerk.

Niet in je linkerhand houden!

Lees verder na de advertentie.

De antenne van de iPhone 4 bevindt zich in de onderste hoek links, wanneer je je iPhone dus in je linkerhand houdt bedek je deze met je hand. Door bepaalde geleiding via je lichaam is de ontvangst dan zeer slecht of zelfs verdwenen. Uit het onderzoek van Consumer Reports blijkt dat een stukje tape helpt, of sommige hoesjes.

Het advies van Consumer Reports is om te wachten met de aanschaf van een iPhone 4. Aangezien het nog even duurt voordat dit toestel in Nederland is hoeven wij ons waarschijnlijk geen zorgen te maken.

Thema: Apple
Device: iPhone 4

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 4
Apple iPhone 4
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen