De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Apple introduceert nieuw soort antenne in 2019 iPhones’

Florence Peeters
12 november 2018, 9:40
2 min leestijd
‘Apple introduceert nieuw soort antenne in 2019 iPhones’

Apple brengt in 2019 opnieuw drie soortgelijke iPhones uit als de XS, XS Max en XR. Een belangrijk verschil is dat de toestellen volgend jaar zijn uitgerust met een nieuw type antenne.

Lees verder na de advertentie.

Antenne 2018 iPhones wordt vernieuwd

De doorgaans goed geïnformeerde Apple-analist Ming-Chi Kuo doet opnieuw een duit in het zakje over de iPhones die Apple in 2019 uit gaat brengen. Kuo stelt dat het bedrijf uit Cupertino hier een ander soort antenne in gaat gebruiken.

De huidige toestellen maken nog gebruik van de zogeheten Liquid Crystal Polymer (LCP) antenne-technologie. Deze technologie zorgt voor snelle en flexibele antennes, maar er zit ook een erg ingewikkeld productieproces achter. Hierdoor zouden LCP-antennes tijdens de productie bijvoorbeeld snel breken. En doordat het zo moeilijk is om dit type antenne te maken, is het voor Apple lastig om voldoende leveranciers te vinden.

iPhone XR review

Daarom zou Apple vanaf volgend jaar deels overstappen op MPI-antennes. Deze zijn gemakkelijker te produceren en nog flexibeler. De belangrijkste reden om voor MPI-technologie te kiezen, is dat deze antennes door meer leveranciers gemaakt kunnen worden. Volgens Kuo heeft het bedrijf al vijf MPI-leveranciers vastgelegd.

Consument merkt geen verschil, behalve 5G

Uiteindelijk zal je als gemiddelde consument weinig merken van de antenne-switch. Om de 2019 iPhones geschikt te maken voor 5G-internet, zijn beide technologieën noodzakelijk. De Apple-analist verwacht dat er volgend jaar twee LCP- en vier MPI-antennes in de nieuwe iPhones zitten.

Ondanks dat de iPhone XS, XS Max en iPhone XR nog maar net uit zijn, is dit niet de eerste voorspelling van Kuo over de toestellen die in 2019 verschijnen. Apple brengt volgens hem opnieuw drie modellen uit, met dezelfde schermformaten als dit jaar.

Ook kunnen we er alvast van uitgaan dat de nieuwe toestellen op de A13-chip van Apple draaien. Deze worden dit jaar door TSMC geproduceerd. Tot slot zouden de nieuwe iPhones van 2019 dezelfde waterdichtheid hebben als de iPhones van dit jaar. De XS en XS Max maakten dit jaar de overstap van IP67 naar IP68, wat ze iets beter en langer bestand maakt tegen nattigheid.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen