‘Toekomstige Animoji krijgen stem- en geluidseffecten’

Lars Paijmans
27 november 2018, 9:05
1 min leestijd

Apple is nog lang niet klaar met Animoji, de geanimeerde figuurtjes die jouw gezichtsuitdrukkingen nadoen. Een nieuw patent laat toekomstige functies zien.

Lees verder na de advertentie.

AppleInsider ontdekte een patent dat duidelijk laat zien hoe deze nieuwe Animoji functies van pas kunnen komen. Apple diende het patent in februari in, dat vervolgens op 22 november werd goedgekeurd.

Het patent beschrijft een manier om zowel audio als video te registreren tijdens het maken van een Animoji-video. Nu gebeurt er nog niks met deze audio, maar dat gaat veranderen. Door woordherkenning kunnen er speciale effecten worden afgespeeld, of kun je tijdens het bewerken van de video ervoor kiezen om jouw stem met iets anders te vervangen.

Op die manier kan je bijvoorbeeld je volledige stemgeluid hoger of lager laten klinken, of zelfs compleet vervangen met iets anders. Gebruik je bijvoorbeeld de Animoji van een hond en zeg je ‘blaffen’, dan kan je iPhone automatisch een bijpassend geluid afspelen.

Animoji werden tegelijk met de iPhone X onthuld, de eerste iPhone met een Face ID-camera. Dankzij deze sensoren weet het toestel jouw gezichtsuitdrukking, zodat deze nagebootst kan worden met een geanimeerde emoji. Met iOS 12 introduceerde het bedrijf Memoji, een manier om je eigen Animoji te maken die op jou lijkt.

Animoji Karaoke 2.0

Destijds bleken Animoji een schot in de roos te zijn voor Apple. Online doken al snel talloze video’s op van playbackende Animoji, wat al snel uitgroeide tot Animoji karaoke. Inmiddels is die hype wel voorbij, maar blijft het een vermakelijke manier om in weinig moeite een leuke video op te nemen. Omdat het hier om een patent gaat, is het lastig in te schatten of en wanneer we deze Animoji geluidseffecten zelf kunnen gebruiken.

Lees ook: Gids: Alles wat je moet weten over Animoji en Memoji in iOS 12

Bron: AppleInsider
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen