Animo Apple Watch gedaald: consumenten zijn afwachtend

Rutger Otto
22 december 2014, 8:58
2 min leestijd
Animo Apple Watch gedaald: consumenten zijn afwachtend

Ergens ‘begin volgend jaar’ komt de Apple Watch uit, maar veel consumenten kijken de kat eerst even uit de boom. Dat blijkt uit een recent onderzoek.

Lees verder na de advertentie.

Animo Apple Watch gedaald

Dit onderzoek werd gedaan door zakenbank Piper Jaffray. Duizenden Amerikanen deden mee, zo meldt website Apple Insider. Het aantal iPhone-bezitters dat een Apple Watch wil kopen, is sinds de aankondiging van het apparaat op 13 september alleen maar afgenomen. Vlak voor de aankondiging zei 10 procent van alle iPhone-bezitters wel een Apple Watch te willen aanschaffen. Net na de aankondiging was dat aantal al met twee procent gedaald. Inmiddels denkt nog maar 7 procent erover om een Apple Watch te gaan kopen.

Analisten denken dat dit aandeel wel weer zal stijgen in komende maanden, als Apple meer gedetailleerde informatie over de wearable verschaft. Analist Gene Munster denkt dat de Watch ‘een belangrijk product voor Apple kan zijn’, maar dat de verkopen in het eerste jaar bescheiden zullen zijn. Overigens bedoelt hij daarmee de verkoop van acht á tien miljoen stuks.

gouden apple watch

Apple Watch

Apple heeft al een aantal functies van de Apple Watch uit de doeken gedaan, waaronder de mogelijkheid om het apparaat helemaal naar eigen inzicht samen te stellen. De wearable moet een mode-accessoire worden, waarbij je zelf een bandje en wijzerplaat kan kiezen. Daarnaast wordt het mogelijk draadloos betalingen te doen via de ingebouwde NFC-chip en speelt de Watch in op gezondheid.

Veel mensen missen echter nog een échte killer feature die het landschap van smartwatches in de war schopt, zoals Apple eerder deed op de smartphonemarkt met de iPhone. Ook is het nog onduidelijk hoe apps (van derden) precies gaan werken. De komende tijd zal daar vast en zeker meer duidelijkheid over komen.

Ben jij van plan een Apple Watch te gaan kopen? Laat hieronder weten waarom wel of niet!

Lees meer Apple Watch nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen