Angry Birds stripboeken in de maak
Roel van Hout

Net als je denkt dat de boze vogels alomtegenwoordig zijn, blijkt er nog een medium waar ze nog niet in zijn verschenen: er zijn Angry Birds stripboeken in de maak!

De Finse ontwikkelaar Rovio slaat voor de Angry Birds stripboeken de handen ineen met IDW Publishing. Het verhaal focust op – hoe kan het ook anders – populaire personages als Red, Chuch, Bomb, King Pig, en vele anderen.

Jukka Heiskanen, Rovio’s hoofdredacteur voor stripboeken, noemt de Angry Birds stripboeken ‘een perfecte manier om de personages, hun persoonlijkheden en wereld nader te leren kennen’. Bij IDW zijn ze al net zo enthousiast: ‘Rovio heeft van een pakkend spel een interessante wereld met interessante karakters gemaakt’.

Verschijningsdatum Angry Birds stripboeken nog niet bekend

angry birds stripboeken

Wij vonden de spellen in alle eerlijkheid juist niet zo heel erg diepgaand, maar het zou zomaar kunnen dat de strips daar verandering in gaan brengen. Het is nog niet bekend wanneer je de boeken bij een winkel bij jou in de buurt kunt gaan kopen, al ligt een wereldwijde lancering wel in de lijn der verwachting.

→ Lees meer over de Angry Birds en welke spellen er inmiddels allemaal voor de iPhone zijn verschenen!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.