Android Wear-smartwatches niet compatibel met Gezondheids-app iOS

Redactie
2 september 2015, 15:42
1 min leestijd
Android Wear-smartwatches niet compatibel met Gezondheids-app iOS

Eind augustus introduceerde Google de mogelijkheid voor iPhone-bezitters om Android Wear te gebruiken. Een beperking is echter dat de bewegingsgegevens van Android Wear-horloges niet beschikbaar zijn voor de Gezondheids-app in iOS.

Lees verder na de advertentie.

Android Wear voor iOS kent beperkingen

iPhones die draaien op iOS 8.2+ en voorzien zijn van de Android Wear iOS-app kunnen sinds kort overweg met smarwatches die gebruikmaken van Google’s besturingssysteem. Officieel werken alleen de Asus ZenWatch 2, Huawei Watch, LG Watch Urbane en de nieuwe generatie Motorola Moto 360 met een iOS-telefoon, al blijken in de praktijk ook oudere smartwatches compatibel met iOS 8.2 na een harde reset.

android wear voor ios

Gebruikers van een Android Wear-smartwatch kunnen wel alleen gebruikmaken van Google-apps. En er is nog een nadeel. Alle bewegingsgegevens die de Android Wear verzamelt, zoals je hartslag of het aantal stappen dat je hebt gezet, zijn niet beschikbaar in de Gezondheids-app van iOS, maar worden doorgestuurd naar concurrent Google Fit.

Apple heeft dit bevestigd tegenover BuzzFeed News en voegt bovendien toe dat dit een keuze van Google zelf is. Dat bedrijf liet zelf ook weten dat fitnessdata die Android Wear verzamelt niet naar HealthKit wordt doorgestuurd: “Dat gezegd hebbende: Android Wear op iOS ondersteunt absoluut de overgrote meerderheid van Wear-functies waar onze Android-gebruikers gek op zijn”.

Lees ook: Android Wear-smartwatches werken nu ook met de iPhone

Download de Android Wear-app

De Android Wear-app die is benodigd om een smartwatch te koppelen aan de iPhone, is sinds kort te downloaden in de App Store. De applicatie werkt met iOS 8.2 of nieuwer en vereist 44MB aan vrije opslagruimte.

Wear OS by Google - smartwatch

Google LLC

Gratis via App Store

Wear OS by Google - smartwatch
Wear OS by Google - smartwatch
Wear OS by Google - smartwatch
Wear OS by Google - smartwatch
Wear OS by Google - smartwatch
Via: BuzzFeed
Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen