Android Wear-smartwatches werken nu ook met de iPhone – update

Gijs Ettes
31 augustus 2015, 18:35
1 min leestijd
Android Wear-smartwatches werken nu ook met de iPhone – update

Het zat er al een tijdje aan te komen en nu is het officieel: de iPhone werkt nu ook met Android Wear-smartwatches. Voorwaarde is wel dat je in het bezit bent van een iPhone 5 of nieuwer met iOS 8.2+.

Lees verder na de advertentie.

Android Wear iPhone-ondersteuning

Bovendien geldt de Android Wear iPhone-ondersteuning lang niet voor alle smartwatches die draaien op het platform van Google. Op dit moment wordt alleen de LG Watch Urbane ondersteund, en daar komen binnenkort de nieuwe smartwatches van Asus en Huawei bij. Eerdere Android Wear-smartwatches zijn vooralsnog niet compatibel met de iPhone. Ben je in het bezit van een ander, ouder horloge, dan heb je vooralsnog pech.

UPDATE: The Verge heeft aangetoond dat de Motorola Moto 360 eveneens met de iPhone werkt. Ook andere Android Wear-horloges lijken, zij het onofficieel, ondersteund te worden.

Wat basisfunctionaliteiten betreft is er voor iPhone-gebruikers weinig veranderd. Zo kan een Android Wear-smartwatch gebruikt worden om notificaties, inkomende telefoongesprekken en berichten te checken. Ook fitnesstracking is aanwezig, wat betekent de smartwatch de activiteiten bijhoudt, de hartslag meet en automatisch detecteert wanneer de gebruiker loopt of rent. Door beperkingen vanuit Apple is het echter niet mogelijk om op een sms-bericht te reageren of apps van derden te installeren.

De Android Wear iPhone-app die is benodigd om een smartwatch te koppelen aan Apple’s telefoon, is nu te downloaden in de App Store. De applicatie werkt als gezegd met iOS 8.2 of nieuwer en vereist 44MB aan vrije opslagruimte.

Wear OS by Google - smartwatch

Google LLC

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen