‘Google werkt aan Android Wear-app voor iOS’

Rutger Otto
4 maart 2015, 9:12
2 min leestijd
‘Google werkt aan Android Wear-app voor iOS’

Google zou bezig zijn met het ontwikkelen van een Android Wear voor iOS. Daarmee zouden Android-smartwatches als de Moto 360 en de LG G Watch ook met iPhones en iPads kunnen werken.

Lees verder na de advertentie.

Android Wear iOS-app

Dat schrijft de Franse website 01net. Momenteel draaien Android Wear-apparaten alleen op Android, maar een iOS-app kan daar verandering in brengen. Volgens 01net zou Google iOS-ondersteuning in mei op Google’s I/O ontwikkelaarsconferentie aankondigen. Eerder kan echter ook, als blijkt dat de Apple Watch zoveel exemplaren verkoopt dat het een bedreiging voor Android Wear wordt.

Door iOS-ondersteuning voor Android Wear te bieden, kan de zoekgigant een slag slaan op de wearable markt ten opzichte van Apple. De Apple Watch werkt namelijk alleen in combinatie met iOS, niet met Android. Als Google een iOS-app voor Android Wear ontwikkelt, kunnen Apple-gebruikers ineens ook andere smartwatches kiezen, zoals de ronde Moto 360 of de LG G Watch. Voor andere mensen zal misschien meespelen dat ze liever een Android Wear smartwatch hebben omdat ze tussen platformen kunnen schakelen, wat bijvoorbeeld handig is als je een werktelefoon met Android hebt en een iPhone als privétoestel.

apple watch apps

Verbinding maken

Ook Android Wear-bezitters dienen eerst een app te installeren op hun Android-telefoon om verbinding te kunnen maken met de software. Met de app is het mogelijk om instellingen te wijzigen, bijvoorbeeld welke notificaties er naar de smartwatch doorgestuurd moeten worden.

Het zou niet vreemd zijn als Google Android Wear naar iOS zou brengen. In bedrijf brengt zijn technologie vaker naar andere platformen, denk aan Google Maps, Google Now of Chromecast-ondersteuning. Andersom heeft Apple nooit iets voor Android ontwikkeld.

Apple Watch event

Op 9 maart houdt Apple een speciaal evenement waar we meer zullen leren over de Apple Watch, zoals wat de prijzen zijn en wat de releasedatum is.

Lees meer over de Apple Watch

Bron: 01net
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu