Google laat Android Wear 2.0 extra goed werken met iPhones

Lars Paijmans
25 januari 2017, 14:07
2 min leestijd
Google laat Android Wear 2.0 extra goed werken met iPhones

Google doet zijn best om iPhone-gebruikers enthousiast te maken voor Android Wear-horloges. De Android Wear 2.0 iPhone samenwerking is verder uitgewerkt. Hierdoor communiceert iOS beter met de slimme horloges die op Googles besturingssysteem draaien.

Lees verder na de advertentie.

Android Wear 2.0 iPhone functies verder uitgebreid

Hoewel Android Wear-horloges al langer gekoppeld kunnen worden aan een iPhone, waren de opties tot nu toe erg beperkt. Daar komt begin februari verandering in als Android Wear 2.0 verschijnt. Deze update maakt het mogelijk om apps direct op de smartwatch te installeren, waardoor je iPhone wordt gepasseerd.

Android Wear 2.0 iPhone

Belangrijk, want iedere app-ontwikkelaar die deze optie inbouwt, kan hierdoor een app direct uit de Google Play Store op een Android Wear-horloge installeren. Dit voorkomt het probleem waar de Galaxy Gear-smartwatches mee kampen.

Door de beperkingen van Apple kunnen apps namelijk alleen via een Gear iOS-app worden geïnstalleerd. Hierdoor kan Samsung alleen gratis apps aanbieden. Door de iPhone buiten spel te zetten als het op het installeren van apps aankomt, heeft Google hier een oplossing voor gevonden. Daarnaast voegt Android Wear 2.0 nog wat andere verbeteringen toe voor iPhone-gebruikers. Zo kan het horloge een webpagina op je iPhone openen. Als Android Wear 2.0 begin februari uitkomt, krijgt de Apple Watch er dus in potentie weer wat concurrenten bij.

Nieuwe Apple Watch-concurrenten

Zo zouden LG en Google op het punt staan om twee nieuwe smartwatches te onthullen die op Android Wear 2.0 draaien. Volgens geruchten zouden deze slimme horloges een nieuwe zijknop krijgen, die vergelijkbaar is met de Digitale Kroon van de Apple Watch. Eerder deze week bespraken we nog onze ervaringen met de Samsung Gear S3. Een prima smartwatch die door Apples gesloten structuur jammer genoeg niet tot zijn recht komt op de iPhone. Lees onze volledige review hieronder. Ook als Android Wear 2.0 beschikbaar is zullen we dit weer uitgebreid testen met een iPhone, om te zien of Googles inspanningen ook echt verschil maken.

Lees ook: Samsung Gear S3 voor iPhone-gebruikers: een waardig Apple Watch-alternatief?

Categorie: Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen