Android-virus in Rusland
Redactie

In Rusland is voor het eerst een serieus ‘Android-virus’ opgedoken. Dit virus kan sms-berichten versturen naar dure betaalnummers. Het virus wordt binnengehaald door gebruikers na het installeren van een dubieuze media-player. Voor dit soort virussen waren sommige iPhone-gebruikers ook bang, want de PDF-exploit zorgde er ook voor dat dit soort software op de iPhone kon komen.

Google doet niets aan het virus

Google heeft aangekondigd om niets aan het virus te doen. Bij het installeren van de applicatie geef je de software namelijk toestemming om sms-berichten te versturen. Dit is mogelijk omdat Android een open systeem is. Als je de gevaarlijke applicatie van je telefoon haalt, zal het virus ook weg zijn.

iOS 4.0.2 voorkomt virussen

Apple bracht gisteren iOS 4.0.2 uit. Deze firmware voorkomt dat je dit soort virussen op je iPhone krijgt. Comex heeft gisteren de broncode van JailbreakMe.com vrijgegeven, en dus is er een grote kans dat er binnenkort een serieus iPhone-virus op internet verschijnt. Het is dus aan te raden om te updaten naar firmware 4.0.2 óf om ‘PDF Loading Warner’ op je telefoon te zetten.

Bron: Bright

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.