Android op de iPhone 2G
Redactie

Het heeft even geduurd, maar vanaf deze week is er ergens in de wereld een iPhone 2G waarop men het besturingssysteem ‘Android’ kan draaien. Het Android-OS wordt gezien als één van de ‘grootste’ concurrenten van de iPhone. Één van de voordelen van Android is de Adroid Market. Hierin staan applicaties die Apple nooit zou goedkeuren. Ook is Android een open systeem. Iedereen kan dus de software aanpassen.

In een video toont de ontwikkelaar zijn iPhone-Android-project. Hierbij gebruikt hij een iPhone 2G om Android op te draaien. Dit betekent dat de verandering van het systeem niet heel veel vraagt van de hardware, want anders had hij wel een iPhone 3GS gebruikt.

Zelf je OS kiezen

De ontwikkelaar van het project heeft ervoor gezorgd dat je niet hoeft te kiezen tussen één van beide systemen. Bij het opstarten van de iPhone kan je kiezen of jet het iPhone OS of Android wilt opstarten. Als je kiest voor Android moet je op dit moment helaas wel langer wachten dan normaal, want het opstarten gaat niet erg snel. Na het starten werkt alles daarentegen wel normaal.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.