Android haalt iPhone bijna in
Redactie

Uit de resultaten een onderzoek van Appcelerator (een bedrijf dat een speciaal SDK ontwikkelt voor o.a. de iPhone) bijkt dat Android bijna net zo populair bij developers is als het iPhone OS. Developers ontwikkelen nog het liefst voor de iPhone, maar Android is bijna net zo populair.

Stijging

De populariteit van het ontwikkelen voor het iPhone OS stijgt niet zo snel als de populariteit van Android. In de periode dat maar 1 procent meer developers zeer graag voor de iPhone willen ontwikkelen heeft 13 procent van de devs er bij gekregen.

Verschillende toestellen

Eigenlijk is de populariteit van Android niet raar, Android biedt inderdaad op sommige vlakken meer mogelijkheden dan het iPhone OS. Één groot verschil dat zeker meespeelt bij developers is dat er meer dan één toestel Android draait. Wanneer je dan voor Android ontwikkelt heb je meteen meerdere vliegen in een klap, bij de iPhone blijft het bij de apparaten van Apple.

iPad

De iPad is niet zo populair onder de developers, vlak na de lancering van het apparaat was er wel wat interesse maar dat daalde al snel in maart. Vele ontwikkelaars weten waarschijnlijk ook niet wat ze met de iPad moeten, er kunnen apps van de iPhone op worden gedraaid maar ook “speciale”.

Bron: Appcelerator en Elsevier

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.