Analist: iPhone 5 krijgt geen A5X-chip
Redactie

De nieuwe iPad is nog maar net gelanceerd of er wordt al meer duidelijk over de volgende generatie iPhone. Volgens analist Linley Gwennap krijgt de nieuwe iPhone geen A5X-chip, deze zou te veel energie verbruiken en de A5X-chip is speciaal voor de iPad ontworpen.

Na de lancering van de ‘New iPad’ kwam er direct een gigantische geruchtenstroom tot stand. Veel journalisten en analisten gingen er direct vanuit dat de A5X-chip ook gebruikt wordt in de iPhone 5.

Door te kijken naar de reden van de chip in de iPad zien we dat hij daarvoor niet in de iPhone hoeft te komen. De reden van de chipkeuze is geweest om het retina scherm in de iPad te kunnen ondersteunen. Echter zit er in zowel de iPhone 4 als de iPhone 4S al een chip die het retina scherm ondersteunt.

De analist liet het volgende weten;

”Ik denk dat deze chip speciaal voor de iPad is. Er is geen technische reden om het scherm van de iPhone beter te maken.”

Er is nog niet bekend wanneer we de specificaties van de nieuwe iPhone 5 gaan krijgen. De datum van de presentatie heeft Apple nog niet vrijgegeven.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.