De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Waarschijnlijk geen amoled-schermen in nieuwe iPhones

Erwin Vogelaar
10 november 2015, 18:33
1 min leestijd
Waarschijnlijk geen amoled-schermen in nieuwe iPhones

Het is onwaarschijnlijk dat er de komende jaren een amoled-scherm in een nieuwe iPhone gezet gaat worden. Er wordt nog teveel geïnvesteerd in lcd.

Lees verder na de advertentie.

amoled-scherm iPhone

De kans dat er de komende jaren een nieuwe iPhone aangekondigd wordt met een amoled-scherm is erg klein. Dit stelt analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities. Niet alleen stelt Kuo dat de iPhone 7 geen amoled-scherm zal hebben, maar ook dat er tot zeker 2018 geen iPhones zullen verschijnen met deze schermtechnologie.

Kuo baseert zich op het feit dat Foxconn investeert in een nieuwe lcd-fabriek voor iPhone-schermen. De fabriek moet vanaf 2018 schermen gaan leveren. Dat Apple in die tijd zijn strategie om gaat gooien is niet waarschijnlijk, hoewel er al lang geruchten lopen over een eventueel amoled-scherm voor nieuwe toestellen.

Apple gebruikt wel amoled-schermen in de Apple Watch. Door deze technologie wordt zwart beter weergegeven, waardoor de scheiding tussen scherm en rand minder duidelijk is. Het is natuurlijk niet uitgesloten dat Apple alsnog dezelfde schermen gaat gebruiken voor de iPhones.

Lees meer over de iPhone 7

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen