‘Amerikaanse saffierfabriek produceert niet genoeg glas voor iPhone 6’

Gijs Ettes
14 maart 2014, 13:30
2 min leestijd
‘Amerikaanse saffierfabriek produceert niet genoeg glas voor iPhone 6’

De Amerikaanse saffierfabriek die in de stad Mesa bezig is met de productie van het krasbestendige glas voor – naar verluidt – de iPhone 6 heeft volgens Digitimes te weinig capaciteit. De fabriek zou tussen de 9 en 16,6 procent van het benodigde saffierglas kunnen produceren; veel te weinig gezien de verwachte vraag naar de iPhone 6.

Lees verder na de advertentie.

Amerikaanse saffierfabriek

Digitimes baseert zich op de verkoopverwachting van het bedrijf GT Advanced Technologies, dat de fabriek in Mesa een tijdje terug opende. De verwachting is dat Apple in 2014 zo’n 70 miljoen exemplaren van de iPhone 6 gaat verschepen. Als de Amerikaanse saffierfabriek voor al deze toestellen kraswerend glas moet produceren, komt het veel capaciteit tekort.

Het gerucht staat haaks op eerdere berichten met betrekking tot saffieren iPhone schermen: vorige maand meldden we nog dat Apple de capaciteit zou hebben om per jaar tussen de 100 en 200 miljoen saffieren iPhone schermen te produceren. De verwachting is dat dit veel lager is en lang niet voldoende om de iPhone 6 van saffier te voorzien.

‘Apple-patent wijst op buigzaam scherm’

Uit een toegewezen Apple-patent werd begin deze maand duidelijk dat de fabrikant een buigzaam AMOLED-scherm overweegt en meerdere camera’s die het gezicht van de gebruiker kunnen herkennen. De kans bestaat dat Apple deze feature wil doorvoeren in de iPhone 6. Een ander interessant gegeven is dat in het patent een gebolde iPhone wordt beschreven, die is voorzien van een laag krasbestendig saffierglas.

In de schets is te zien dat de volumeknoppen ruimte hebben gemaakt voor virtuele toetsen. De gegevens zijn in handen gekomen van Patently Apple, een site die documenten publiceert over aangevraagde en toegewezen patenten van de Amerikaanse fabrikant.

Het laatste iPhone 6 nieuws

Hieronder vind je het laatste iPhone 6 nieuws op een rijtje. Neem ook een kijkje op onze pagina met de beste losse iPhone aanbiedingen van dit moment!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu