Amerikaanse App Store bevat 1 miljoen actieve apps
Roel van Hout

Vandaag is een memorabele dag: de Amerikaanse App Store heeft vandaag de grens van 1 miljoen actieve apps bereikt.

Het is voor het eerst dat de Amerikaanse App Store de magische grens aantikt, aldus AppsFire. De wereldwijde catalogus bereikte de mijlpaal al in oktober.

Dat wil overigens niet zeggen dat Apple maar 1 miljoen apps goedkeurde sinds de start van de App Store in 2008: tot nu toe liet het bedrijf om en nabij de 1,4 miljoen apps toe in de digitale winkel, maar daarvan verdwijnt een groot deel natuurlijk na een bepaalde periode ook weer.

Meer apps voor iPhone in Amerikaanse App Store

Van de 1,4 miljoen apps zijn er 900.000 voor de iPhone. De App Store bevatte aanvankelijk natuurlijk alleen iPhone apps, maar voor de iPad is, sinds de introductie in 2010, ook een enorm aantal apps ontwikkeld: 500.000 in totaal.

En al die apps zijn natuurlijk talloze malen gedownload: in mei van dit jaar vierde Apple nog de 50 miljardste gedownloade app. Inmiddels zijn dat er al bijna 60 miljoen, wat betekent dat het aantal downloads per dag alleen nog maar toeneemt: in de voorgaande 5 jaar werden er gemiddeld 10 miljoen per jaar gedownload, maar nu is dat aantal na een half jaar al bereikt. De grens van 100 miljard downloads is dus ook niet meer heel ver weg.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.