Streamingdienst Amazon Prime Video vanaf nu beschikbaar in Nederland

Lars Paijmans
14 december 2016, 11:45
2 min leestijd
Streamingdienst Amazon Prime Video vanaf nu beschikbaar in Nederland

Nederland heeft er vanaf vandaag een nieuwe videodienst bij. Amazon Prime Video is zojuist gelanceerd, voor een wel erg aantrekkelijke introductieprijs van €2,99 per maand.

Lees verder na de advertentie.

Amazon Prime Video nu beschikbaar

In een persbericht laat Amazon weten dat Prime Video vanaf nu in de hele wereld te bekijken is, waaronder dus ook Nederland en België. Je kunt de dienst een week lang gratis proberen, daarna is er nog een lagere introductieprijs van €2,99 per maand voor het eerste halfjaar. Daarna gaat de prijs omhoog naar €5,99 per maand.

Amazon Prime Video

Je kunt Amazon Prime Video onder meer bekijken met de bijbehorende iOS-app. Hierin kun je ook films en series offline opslaan, net zoals Netflix dat een tijdje terug introduceerde. Omdat de dienst nog maar net beschikbaar is in Nederland, is het volledige aanbod nog niet voorzien van Nederlandse ondertitels. De grote vraag of Amazon Prime Video voor jou de moeite waard is heeft natuurlijk met het aanbod van de videodienst te maken.

Daarom werkt Amazon hard om steeds meer exclusieve series naar de dienst te brengen. Zo kun je er The Grand Tour op zien, het nieuwe programma met de ex-presentatoren van het populaire Top Gear. Andere series die je op de dienst kunt bekijken zijn onder meer Transparant en The Man in the High Castle. Op de website van Amazon Prime Video kun je het aanbod bekijken en direct een abonnement afsluiten.

Geen Chromecast- of Apple TV-ondersteuning

Jammer genoeg heeft Amazon Prime Video nog geen app voor de Apple TV en wordt de Chromecast op dit moment nog niet ondersteund. Wel kun je vanuit de app een serie via AirPlay naar je tv verzenden. Dit maakt het in vergelijking met een dienst als Netflix wel een stuk minder gebruiksvriendelijk om snel een film of serie op je smartphone te zoeken en deze op je tv af te spelen.

Amazon Prime Video

AMZN Mobile LLC

Gratis via App Store
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen