‘App voor Amazon Video Prime later dit jaar op Apple TV’

Rutger Otto
6 mei 2017, 10:35
2 min leestijd
‘App voor Amazon Video Prime later dit jaar op Apple TV’

Amazons videodienst Prime zou later dit jaar beschikbaar komen op de Apple TV. Daarvoor moeten Apple en Amazon eerst de strijdbijl begraven.

Amazon Prime Video op Apple TV

Dat meldt Recode op basis van bronnen die bekend zijn met de plannen van Apple en Amazon. Volgens Amazon-medewerkers zou de app in het derde kwartaal van dit jaar beschikbaar komen op Apples settopbox.

Amazon Prime Video is de videodienst van Amazon, waarmee gebruikers voor een vast bedrag per maand naar series en films kunnen kijken. Het is op dit moment alleen mogelijk om video video’s van de dienst naar Apple TV te streamen via AirPlay. Googles Chromecast werkt helemaal niet vanuit de app. Andere videodiensten, zoals Netflix, hebben een eigen Apple TV-app. Gebruikers hebben dan geen aparte app op hun telefoon nodig om films en series te streamen.

amazon prime video review

Geschil tussen Apple en Amazon

Amazon en Apple reageerden niet op het gerucht. Beide bedrijven hielden elkaar de afgelopen jaren op afstand, omdat ze met elkaar concurreren op het gebied van hardware voor videostreaming. Apple heeft de Apple TV en Amazon de Fire TV. In zijn webshop verkoopt Amazon ook geen Apple TV’s meer, omdat het bedrijf geen apparaat wil verkopen dat niet met Amazons video-app werkt. Dat zou verwarrend voor klanten zijn.

Het is volgens Recode niet duidelijk waarom de Amazon Video Prime-app nu zou zijn goedgekeurd voor Apple TV. Analisten van de industrie suggereren dat een deal is uitgewerkt in de top van de bedrijven, mogelijk tussen Tim Cook en Jeff Bezos.

De videodienst van Amazon

Amazon Prime Video is sinds half december wereldwijd beschikbaar. In Nederland kunnen gebruikers de dienst de eerste zes maanden voor 2,99 euro per maand gebruiken, daarna gaan de kosten omhoog naar 5,99 euro per maand. Net als Netflix presenteert ook de videodienst van Amazon eigen series, zoals The Grand Tour, The Man In The High Castle en Transparent.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Recode
Categorie: Apps
Device: Apple TV

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's