‘Prime Video-app voor Apple TV verschijnt binnenkort’

Lars Paijmans
12 mei 2017, 9:15
1 min leestijd
‘Prime Video-app voor Apple TV verschijnt binnenkort’

Na een jarenlange gespannen relatie, lijken Apple en Amazon de strijdbijl te begraven. Apple onthult op WWDC de Amazon Prime Video Apple TV app, en Amazon gaat de Apple TV weer verkopen.

Lees verder na de advertentie.

‘Amazon Prime Video Apple TV app onthuld op WWDC’

Streamingdienst Amazon Prime Video is al langer beschikbaar op de iPhone en iPad, maar een volwaardige Apple TV-app ontbrak nog. Opvallend, want een app om films en series mee te kijken past natuurlijk het beste bij de Apple TV.

Dit heeft allemaal te maken met een strijd tussen Apple en Amazon die in 2015 begon. Amazon besloot de Apple TV niet meer in zijn online winkel te verkopen, terwijl Apple met andere bedrijven werkte om kanalen aan het tv-kastje toe te voegen. Bovendien had en heeft Amazon zijn eigen streamingkastjes die direct met die van Apple concurreren.

Amazon Prime Video Apple TV

Nu schrijft Buzzfeed dat de twee bedrijven een nieuwe overeenkomst hebben gesloten, die voor de gebruiker alleen maar goed uitpakt. Amazon gaat de Apple TV weer verkopen en Apple onthult tijdens WWDC 2017 een volwaardige Amazon Prime Video tvOS-app die in de loop van de zomer verschijnt.

Meer tv op WWDC?

Reken er dus maar op dat we tijdens de onthulling van tvOS 11 deze nieuwe app te zien krijgen. Naast tvOS heeft Apple mogelijk nog meer tv-nieuws in petto tijdens de WWDC-keynote op 5 juni. Het bedrijf werkt al langer aan eigen videoproducties, die binnenkort gelanceerd zouden worden. Deze series (zoals Carpool Karaoke) zijn bedoeld om Apple Music verder uit te breiden en te laten onderscheiden van andere muziekdiensten.

Lees ook: WWDC 2017: 7 verwachtingen voor de keynote van 5 juni

Bron: Buzzfeed
Categorie: Apple
Thema: WWDC
Device: Apple TV

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen