‘Amazon werkt aan gratis concurrent voor Apple Music’

Michel van 't Klaphek
14 april 2019, 10:45
2 min leestijd
‘Amazon werkt aan gratis concurrent voor Apple Music’

Amazon is van plan om een gratis streamingdienst voor muziek te lanceren. De Apple Music-concurrent zou volgende week al van start gaan.

Lees verder na de advertentie.

‘Amazon Music gratis versie op komst’

Dat bevestigen bronnen die op de hoogte zijn van de plannen aan Billboard. De Amazon-muziekstreamingdienst is gratis, maar speelt wel advertenties af, net zoals de kosteloze versie van Spotify.

Wel is er een belangrijk verschil tussen de twee. Volgens de bronnen heeft Amazons muziekspeler een beperkt aanbod. Om te genieten van alle albums, artiesten en nummers moet je upgraden naar Amazon Music Unlimited, waarbij je keuze hebt uit 50 miljoen tracks.

Amazon Music gratis 2

Het bedrijf van Jeff Bezos gaat de dienst promoten via haar Echo-speakers. Deze luidsprekers zijn in (vooral) veel Amerikaanse huishoudens te vinden, en luisteren naar de naam Alexa. Je hoeft zo alleen maar je stem te gebruiken om muziek aan te zetten.

Lees ook: Apple Music vs Spotify: dit is de beste muziekdienst voor iOS

“Alexa, zet mijn favoriete muziek aan”

Laagdrempeligheid en gebruikersgemak staan daarmee voorop bij Amazons muziekdienst. Bovendien hoeft er niet direct winst gemaakt te worden. Amazon zou de gratis liedjesspeler vooral als lokkertje gebruiken zodat mensen een abonnement op Prime afsluiten.

Volgens de bronnen heeft het bedrijf genoeg geld in kas om de dienst jarenlang met verlies aan te bieden. Vooral Spotify zou hier weleens last van kunnen hebben, omdat aandeelhouders van het Zweedse bedrijf het tijd vinden dat er winst gemaakt wordt.

Op lange termijn is het de bedoeling dat mensen overstappen naar Amazon Music Unlimited, de betaalde versie. Volgens schattingen luisteren in totaal 20 miljoen mensen via Amazon naar muziek, al is niet duidelijk hoeveel hiervan ervoor betalen. Prime Music, waarmee je naar 2 miljoen nummers kun luisteren, wordt door veel klanten namelijk als ‘extraatje’ gezien.

Amazon en muziek

Het lijkt erop dat het Amerikaanse internetbedrijf ook de muziekwereld wil overnemen. Eerder kwam al naar buiten dat er draadloze oordopjes van Amazon op komst zouden zijn. Deze moeten de concurrentie met de AirPods aangaan, Apples headset.  Ondertussen groeit Apple Music harder dan Spotify, vooral in de VS.

Lees meer over over Apple Music

Bron: Billboard
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu