Amazon mogelijk bezig aan concurrent iPhone
Redactie

Bloomberg heeft van betrouwbare bronnen gehoord dat het Amerikaanse bedrijf Amazon bezig is met het ontwikkelen van een smarpthone die mogelijk een sterke concurrent zal worden van de iPhone. De bronnen meldden ook aan Bloomberg dat Amazon in zee is gegaan met de producent Foxconn, die ook onderdelen maakt voor Apple, om de smartphone te produceren. Er zijn meerdere aanwijzingen dat Amazon druk bezig is achter de schermen met het ontwikkelen van een concurrent van de iPhone, ze zijn ook bezig met het kopen van patenten.

Patenten

De afgelopen tijd draait het in de wereld van smartphones vooral om patenten; als je niet de juiste hebt, heb je de kans dat je wordt aangeklaagd en dat je producten uit de winkel moeten worden gehaald. Als je wel de juiste patenten hebt, sta je ook sterk. Er is altijd wel een concurrent die met een stukje software of hardware een van jouw patenten schendt, je hebt dan de mogelijkheid om je concurrent uit te schakelen. Het feit dat Amazon patenten van InterDigital wilde overkopen, wijst er op dat het bedrijf goed voor uit denkt.

Concurrent iPhone

In Verenigde Staten is de Kindle Fire, een kleine tablet van Amazon, redelijk populair onder consumenten. Dit komt mede door de lage prijs en de toch nog goede specificaties in combinatie met de Amazon store. In deze store biedt Amazon muziek, films, e-books en applicaties aan, deze store blijft maar groeien. Hierdoor kan het een goede concurrent van de iPhone worden, zeker als de smartphone van Amazon aantrekkelijk geprijsd wordt.

kindle fire

De Kindle Fire

Via: Bloomberg

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.