‘Amazon bezig met hoogwaardige HomePod-concurrent’

Michel van 't Klaphek
13 juli 2019, 13:06
2 min leestijd
‘Amazon bezig met hoogwaardige HomePod-concurrent’

Amazon is niet alleen van plan om een AirPods-concurrent uit te brengen. Het bedrijf is achter de schermen ook bezig met een hoogwaardige versie van de Echo-speaker, als alternatief voor de HomePod van Apple.

Lees verder na de advertentie.

‘Amazon bezig met HomePod-concurrent’

Dat schrijft het doorgaans betrouwbare Bloomberg op basis van anonieme bronnen. De nieuwe slimme speaker van Amazon is iets groter dan de huidige Echo. Deze is iets breder dan 8 centimeter, terwijl de HomePod ruim 14 centimeter is. De huidige Echo is een stuk goedkoper dan Apples speaker, maar levert niet dezelfde geluidskwaliteit.

Daarom krijgt de hoogwaardige opvolger minstens vier tweeters. Dit zijn luidsprekers voor het genereren van hoge tonen. Apples speaker bevat zeven tweeters. Het is nog onbekend hoe de geluidskwaliteit van deze hoogwaardige Echo-speaker afsteekt bij de HomePod. Qua formaat zou de speaker tussen de Echo en HomePod inzitten.

AMazon HomePod-concurrent

Volgens de bronnen wil Amazon zich niet per se qua audiokwaliteit onderscheiden, maar vooral de integratie met Alexa makkelijker maken. Deze concurrent van Siri is vooral in de Verenigde Staten populair. Amerikanen kunnen onder meer direct boodschappen bestellen via de slimme assistent.

Om de speaker ook in de rest van de wereld een succes te maken heeft het bedrijf van Jeff Bezos een paar cadeautjes in petto. Bloomberg schrijft bijvoorbeeld dat Amazon van plan is om klanten een paar maanden gratis toegang te geven tot haar vermeende muziekdienst, waarover al maanden geruchten gaan.

Ook interessant: HomePod review: Geweldig klinkende speaker zit zichzelf in de weg

Amazon zoekt concurrentie met Apple op

Deze tegenhanger van Apple Music is niet de enige manier waarop Amazon zich steeds meer in Apples vaarwater mengt. De kolossale webshop zou namelijk ook werken aan een concurrent voor de AirPods. Deze draadloze oordopjes werken volgens geruchten zowel met Android-telefoons als iPhones samen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple HomePod 2023
Apple HomePod 2023

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu