Apple Premium Reseller Amac neemt alle iCentre-winkels over

Lars Paijmans
30 maart 2017, 14:33
2 min leestijd
Apple Premium Reseller Amac neemt alle iCentre-winkels over

Zojuist is bekend geworden dat Amac de winkels van iCentre overneemt. Dit maakt van Amac in een klap de grootset Apple Premium reseller van Nederland. Wat betekent dit voor jou als consument?

Amac iCentre overname officieel bevestigd

De overname betreft alle winkels van iCentre, de webstore, het Apple Authorised Repair Center en de bijhorende Central Support Organisatie. Dat maakt Amac bekend in een blogpost op de website. Beide partijen hebben een overeenstemming bereikt. Door de overname zijn de twee grootste Apple Premium Resellers van Nederland bij elkaar gekomen. De iCentre-winkels zijn voornamelijk gevestigd in het noorden van Nederland, terwijl Amac actief is in het midden en zuiden.

De winkels van Amac zijn straks dus door het hele land te vinden. Alle bestaande winkels blijven open en ook de werknemers blijven in dienst. Volgens Amac is het samengaan van beide organisaties een logische stap, omdat de twee al langer samenwerken. “Het leidt tot grotere efficiëntie en klanten kunnen in de toekomst beter worden bediend”, luidt het statement.

icentre amac overname

Samenwerking loopt al langer

Overigens waren iCentre en Amac nooit echt enorm gescheiden. Zo werkten de bedrijven al samen op verschillende gebieden, zoals het iMember-concept (persoonlijke ondersteuning bij vragen en problemen voor Apple-apparaten) en de iDays (kortingen op producten van Apple).

Amac-ceo Ed Bindels noemt het een belangrijke stap voor zijn bedrijf. “Het is het sluitstuk in onze strategie waardoor klanten binnenkort in heel Nederland ook in fysieke winkels bij ons terecht kunnen”, zegt hij. “De bestaande vestigingen spelen nu al een belangrijke rol voor online georiënteerde consumenten, studenten, onderwijs- en zorginstellingen en ook voor zakelijke klanten.”

iCentre garantie

Wat de Amac iCentre overname betekent voor garanties van mensen die producten bij iCentre hebben gekocht, wordt nog uitgezocht, zo meldt Amac na navraag door iPhoned. Op dit moment kan het bedrijf daar geen sluitend antwoord op geven.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Amac
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's