‘Electronicafabrikant Alpine gaat CarPlay in huidige auto’s integreren’
Wouter Nijsen

Electronicafabrikant Alpine heeft laten doorschemeren dat het de slimme oplossing CarPlay gaat integreren met hun eigen systemen in huidige auto’s. Dat meldt de gezaghebbende Japanse zakenmagazine Nikkei. Alpine is in Nederland de exclusieve distribiteur voor Caliber, dat eerder aan iPhoned.nl aangaf CarPlay een kans te willen geven.

carplay ios 7.1Volgens Nikkei gaat Alpine CarPlay in Europa en de Verenigde Staten begin 2015 aanbieden voor een prijs tussen de 500 en 700 dollar. Het systeem van Alpine wordt geleverd met een indrukwekkend 7-inch beeldscherm en vervangt het normale navigatiesysteem dat standaard geleverd wordt.

Alpine is niet de eerste fabrikant die wereldwijd kundig maakt dat ze CarPlay in de huidige auto’s wil laten integreren. Ook Pioneer liet al eerder weten de automobilisten met een iPhone of iPad tegemoet te willen komen.

→ Lees ook wat de fabrikanten Pioneer, Caliber en Garmin vinden over CarPlay!

CarPlay release in Nederland

CarPlayCarPlay komt vooralsnog alleen beschikbaar in de nieuwe modellen van automerken als Mercedes-Benz, Volvo en Ferrari. Om gebruik te maken van dit aangepaste besturingssysteem moet je dus een nieuwe auto kopen.

Mercedes zegt CarPlay voor het einde van het jaar beschikbaar te stellen voor bestaande auto’s. Via een software-update kunnen eerdere Mercedes-wagens alsnog ondersteuning voor CarPlay krijgen. Of andere voertuigen dezelfde mogelijkheid zullen bieden, is nog niet bekend.

Lees het laatste CarPlay nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.