AllThingsD: gouden iPhone bevestigd
Wouter Nijsen

AllThingsD zegt de gouden iPhone bevestigd te hebben bij zijn bronnen. Maandag zwollen de geruchten over een gouden iPhone al enorm aan.

Vrijdag was Apple-site iMore de eerste die berichtte over een mogelijke gouden iPhone, wat snel werd overgenomen door technologiesites TechCrunch en 9to5Mac. AllThingsD zegt de komst van een gouden iPhone-model nu te hebben bevestigd dankzij betrouwbare bronnen.

gouden iphone bevestigdEerder meldden verschillende bronnen al dat de gouden iPhone niet letterlijk de kleur van het edelmetaal zal krijgen, maar iets lichter zal zijn. Denk hierbij aan de kleur van champagne. Enorm opvallend zal de gouden iPhone gelukkig dus niet worden.

Gouden iPhone volgens Apple een gat in de markt

In India en China is goud een populaire kleur voor apparaten, wat algemeen beschouwd wordt als een belangrijke reden voor de waarschijnlijke nieuwe gouden iPhone 5S. Daarnaast zou Apple ermee willen refereren aan Californië, dat in de volksmond de ‘gouden staat’ wordt genoemd.

Een gouden iPhone is daarnaast goedkoper te produceren dan een zwarte. Er wordt immers geen gebruikgemaakt van echt goud en een goudkleurige laag over metaal aanbrengen via anodiseren gaat veel makkelijker dan een donkere tint, zoals zwart.

Alleen de iPhone 5S krijgt hoogstwaarschijnlijk een gouden variant, maar daar meldt AllThingsD nog niets definitiefs over. De afbeelding in het artikel is een mockup, niet de daadwerkelijke gouden iPhone.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.