Alles iPhones vergeleken met elkaar op snelheid
Wouter Nijsen

Als je benieuwd bent naar hoe snel je iPhone 5 (of toekomstige iPhone 5C of iPhone 5S) het doet als je hem met al zijn voorgangers vergelijkt, biedt YouTube-gebruikers EverythingApplePro uitkomst. Dit YouTube-kanaal heeft namelijk alle iPhones vergeleken met elkaar die ooit zijn verschenen.

De YouTube-video is hieronder te bekijken, en hij is zeker de 2:50 die hij lang is waard.

Uit de vergelijking komen interessante waarnemingen naar voren. Zo sluiten oudere iPhones veel sneller af dan de nieuwere modellen. Er is dus kennelijk iets in iOS 7 aanwezig dat ervoor zorgt dat je iPhone niet meer zo snel zichzelf kan uitschakelen dan voorheen het geval was. Nieuwere iPhones starten gelukkig wel sneller op, en dat is stiekem veel belangrijker natuurlijk.

Het moet daarnaast wel gezegd worden dat de vergelijking natuurlijk niet 100 procent eerlijk is. Niet iedere iOS-update maakt een oudere iPhone immers direct sneller, ook al worden er enkele nieuwe functies toegevoegd. Het behoeft bovendien geen uitleg dat de technieken de afgelopen jaren fors zijn verbeterd. Een paar jaar geleden keek je er niet van op als een website er tien seconden over deed om volledig in beeld te verschijnen; anno 2013 zijn onze verwachtingen wat minder mild op dit vlak.

Cnet heeft daarnaast een interessante video gemaakt met de evolutie van de iPhone. Deze minidocumentaire kost je echter wel 10 minuten, maar is zeker leerzaam!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.