Alles over het iPad evenement van vanavond

Roel van Hout
22 oktober 2013, 12:47
2 min leestijd
Alles over het iPad evenement van vanavond

Vanavond houdt Apple zijn derde en laatste presentatie van het jaar. Wat kun je allemaal verwachten van dit iPad evenement?

Lees verder na de advertentie.

In ieder geval niets over de iPhone. Apple heeft daar op 11 september een speciaal evenement over gehouden, en voor nieuws over de iPhone 6 is het nog veel te vroeg. Maar het iPad evenement draait niet om iPads alleen.

iPad evenement: waar en wanneer

Het iPad evenement wordt, zoals altijd, gehouden in San Francisco in Californië, Apple’s thuisstaat. De plek waar Apple zijn nieuwe producten en software aan het publiek gaat tonen is dit keer het Yerba Buena Center, dat de afgelopen dagen al helemaal volgehangen is met Apple-banners. Om 7 uur ‘s avonds (10 uur ‘s ochtends lokale tijd) trapt Apple de presentatie af, die naar alle waarschijnlijkheid 1 tot 2 uur zal duren.

Wat krijgen we te zien

De naam zegt het al: iPads! De afgelopen weken lekten er al genoeg foto’s uit van de vermeende iPad 5 en nieuwe iPad Mini. De iPad 5 zou voorzien worden van een vingerafdrukscanner (net als de iPhone 5S) en ook in dezelfde kleuren als die telefoon beschikbaar worden gesteld. Ook wordt er de afgelopen dagen gesproken over een iPad-hoes met geïntegreerd toetsenbord (vergelijkbaar met die van de Microsoft Surface). We zullen zien.

iPad evenement

Maar het blijft niet bij iPads alleen. Apple gaat het ook hebben over software: de afgelopen dagen lekten er al verschillende iconen voor Apple’s eigen apps in iOS 7-stijl uit. We verwachten nieuwe versies van Pages, Numbers, Keynote, GarageBand, iPhoto en iBooks voor zowel iPad als iPhone.

Verder gaat Apple het hebben over een update van de MacBook-lijn: naar verluidt worden er verschillende laptops aangekondigd die gebruikmaken van een Haswell-processor. Deze gaat er voor zorgen dat de batterij van de MacBook langer mee gaat. De nieuwe Mac Pro zal waarschijnlijk ook worden besproken.

Ten slotte zal er ook tijd worden besteed aan OSX 10.9 Mavericks, de update van Apple’s software voor iMac en MacBook. Aangezien ontwikkelaars al met de zogeheten Golden Master aan de slag kunnen, zal er waarschijnlijk een definitieve release-datum worden vastgesteld.

Waar te volgen

Het evenement zal live te volgen zijn voor de bezitters van een Apple TV, maar waarschijnlijk zul je ook op de website van Apple terecht kunnen voor een stream. Op iPhoned zullen we na afloop in ieder geval een round-up voor je klaar zetten, zodat je binnen een paar minuten helemaal op de hoogte bent!

Categorieën: Apple, Devices
Spotlight: Apple
Device: iMac

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

iMac
iMac
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's