Alleen de iPhone al meer waard dan heel Microsoft

Redactie
21 augustus 2012, 22:10
1 min leestijd
Alleen de iPhone al meer waard dan heel Microsoft

Apple’s iPhone is ondertussen meer waard geworden dan heel Microsoft. De software-gigant is behoorlijk ingehaald door de concurrentie. Amper vijf jaar geleden leek dit onmogelijk.

Op dit moment is de iPhone 22,7 miljard dollar waard. Microsoft is 17,4 miljard dollar waard. Sinds 1975 maakt Microsoft veel producten waaronder besturingssysteem Windows, spelcomputer de Xbox, zoekgigant Bing en mobiel besturingssysteem Windows Phone.

Apple’s geheim

Over Apple’s grote geheim laten maar weinig analisten zich los. Echter zijn de recente cijfers opmerkelijk te noemen. De marktwaarde van de iPhone is explosief gegroeid, maar ook Windows heeft het afgelopen jaar vooruitgang geboekt. Echter was deze niet in verhouding met die van de iPhone.

Kanttekening

Aan het verhaal zitten wel de nodige kanttekeningen. Zo is de marktwaarde van een product moeilijk te vergelijken met de marktwaarde van een heel bedrijf.

Ondanks de opmerkelijke vergelijking tussen Apple’s product en bedrijf Microsoft, blijft het een feit dat vandaag de dag de iPhone alleen meer waard is dan heel Microsoft.

Categorie: Opmerkelijk
Spotlights: Microsoft, Windows

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's