Alle geruchten op een rijtje: Apple Event 27-01-2010

Zoals jullie waarschijnlijk gisteren gelezen hebben houdt Apple op 27 januari een bijeenkomst. Deze bijeenkomst was al ruim een maand geleden bij ons bekend, maar gisteren verstuurde Apple de eerste uitnodigingen pas. Er wordt sinds gisteren weer druk gespeculeerd over de aankondigingen die Apple gaat doen, en dus is het tijd voor een duidelijk overzicht.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple Tablet – iSlate?

Al ruim een jaar verwacht men een Tablet van Apple. Dit apparaat zou min of meer een grote iPhone zijn waarop je boeken kan lezen, spelletjes kan spelen en kan browsen. Door middel van een sim-kaart kan je overal gebruik maken van het internet, waardoor je het apparaat gewoon kan gebruiken tijdens bijvoorbeeld dagtripjes en reizen.

Al enige tijd verwacht men dat de naam van de tablet ‘iSlate’ gaat worden. Dit verwacht men omdat Apple de domeinnamen enige tijd geleden al geregistreerd heeft.

Op Twitter gaan mensen soms wel heel ver om de naam iSlate te bevestigen. Op de uitnodiging van het evenement staat onder andere ‘Apple’s latest creation’. Als je dit zonder spaties schrijft staat er ‘Appleslatestcreation’. Na het verwijderen van enkele letters staat er ‘Apple Slate’. Dit lijkt mij erg ver gezocht, maar sommige mensen zijn er heilig van overtuigd dat dit een hint is.

Firmware 4.0

Tijdens de introductie van de bovenstaande Tablet zou Apple ook firmware 4.0 introduceren. Men verwacht dat de tablet op firmware 4.0 kan draaien, waar door het ook mogelijk is om applicaties te downloaden.

Over firmware 4.0 is nog niets bekend. Er wordt ook weinig gespeculeerd over deze software. De enige geruchten op internet gaat over een ‘iTunes-bookstore’ waardoor je boeken, tijdschriften en kranten kan kopen op de tablet. Dit klinkt erg geloofwaardig.

iWork ’10 en iLife ’10

Het is niet ondenkbaar dat Apple de bijeenkomst gaat openen met de introductie van iWork ’10 en iLife ’10. Naast de mac-versie wordt er ook een iPhone/tablet-versie verwacht waarmee je documenten op de iPhone kan bewerken en maken.

Wat denken jullie dat er allemaal gaat gebeuren aankomende woensdag?

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.