De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

WhatsApp: alle emoji’s beschikbaar als reactie (maar niet voor iedereen)

Piet-Jan Lentjes
12 juli 2022, 11:16
2 min leestijd
WhatsApp: alle emoji’s beschikbaar als reactie (maar niet voor iedereen)

Het is nu mogelijk om in WhatsApp een reactie achter te laten waarbij je uit alle emoji’s kunt kiezen. Je hoeft dan niet meer te kiezen uit de zes standaardemoji’s. De functie wordt op dit moment langzaam uitgerold.

Lees verder na de advertentie.

Alle emoji’s als reactie in WhatsApp

Wanneer je een bericht in WhatsApp op je iPhone kreeg, kon je slechts een paar emoji’s gebruiken om te reageren. Dat deed je door met je vinger eventjes op een bericht te drukken. Daarna verscheen er in een klein kadertje de zes emoji die je kon gebruiken.

WhatsApp had al eerder aangegeven dat hier voortaan alle emoji’s bij gaan komen. Maar wanneer dat precies ging gebeuren, konden ze toen nog niet vertellen. Nu deed Mark Zuckerberg (de eigenaar van onder andere WhatsApp) op Facebook een opvallende uitspraak.

WhatsApp alle emoji reacties

Hij zei dat de functie om alle emoji als reactie in WhatsApp te gebruiken op dit moment wordt uitgebracht. Het kan dan nog wel eventjes duren voordat de functie bij jou beschikbaar is, omdat het uitrollen van zo’n functie soms wel meerdere dagen in beslag kan nemen.

We’re rolling out the ability to use any emoji as a reaction on WhatsApp.

Hij gaf ook meteen aan wat enkele van zijn favoriete emoji’s waren. Dat zijn 🤖, 🍟, 🏄, ♂️, 😎 en 💯. Weet je trouwens niet wat sommige van de populairste emoji’s betekenen? Lees dan onderstaand artikel even door.

Lees meer: dit is de betekenis van veelgebruikte emoji

Volgens de website WABetaInfo (een website die de bèta’s van WhatsApp onder de loep neemt) zit de functie om alle emoji op een reactie te gebruiken langer in de bètaversie van de chatapp voor Android en iPhone.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen