Met deze nieuwe accu gaan iPhones tot drie keer langer mee

Lars Paijmans
6 maart 2017, 16:37
1 min leestijd
Met deze nieuwe accu gaan iPhones tot drie keer langer mee

De originele bedenker van de Lithium-ion-batterij die ook in de iPhone zit, heeft iets nieuws bedacht. Een smartphone-accu die niet alleen veiliger is maar ook langer meegaat en sneller oplaadt.

Lees verder na de advertentie.

Waarom we enthousiast zijn over deze accu

De zogenaamde All-Solid-State Lithium ion-batterij is een vinding van John Goodenough en een team van onderzoekers aan de Universiteit van Texas. Deze zouden haast onmogelijk kunnen ontploffen, wat de veiligheid van het volledige apparaat ten goede komt.

All-Solid-State Lithium ion-batterij

Dit komt omdat de All-Solid-State Lithium ion-batterij niet de metalen plaatjes gebruikt tussen de positieve en negatieve onderdelen van de accu. Deze metalen onderdelen zijn vaak de reden van kortsluiting, wat vervolgens voor brand of een explosie zorgt.

Maar ook op praktisch vlak komt deze nieuwe accu goed van pas. Zo zou de batterij drie keer meer energie vast kunnen houden, maar heeft het slechts minuten nodig in plaats van uren om weer opgeladen te worden. Volgens Goodenough lost de nieuwe techniek dan ook de problemen op waar huidige accu’s nu last van hebben.

All-Solid-State Lithium ion-batterij en Apple

Het is natuurlijk nog de vraag of we deze indrukwekkend-klinkende accu in een toekomstige iPhone tegenkomen. De onderzoekers zijn echter optimistisch, omdat hun techniek in allerlei verschillende formaten werkt. Zo kan de batterij niet alleen in een iPhone gestopt worden, maar ook in een iPad of MacBook. De Universiteit van Texas onderhandelt bovendien regelmatig met verschillende grote bedrijven in de techsector.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen